Ora Pamantului

General |  24-Mar-2009

Ora pamantului 2009 - tot ce trebuie sa stii despre initiativa "Earth Hour 2009"

 

 

O initiativa pornita in urma cu cativa ani, Ora Pamantului simbolizeaza perioada de 60 de minute in care omenirii ii pasa de Pamant. Si pentru a o arata, stinge lumina si sta pe intuneric. Plecata din indepartata Australie, miscarea Ora Pamantului (Earth Hour in engleza) este un protest impotriva poluarii si dezvoltarii ce nu tine cont de natura si starea generala a Pamantului.

 

Romanii sunt chemati sa participe la Ora Pamantului - Earth Hour pentru a se alatura astfel milioanelor de oameni din intreaga lume, care doresc sa transmita un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice.

 

Va invitam sa popularizati aceasta actiune in randul prietenilor dvs., in speranta ca vom reusi ca, macar pentru o ora, sa facem ceva concret pentru sanatatea planetei Terra! Va multumim pentru sprijinul acordat!

 

 

Pe 28 martie, la ora 20.30, oameni de pe intreg mapamondul vor stinge lumina timp de o ora. 

Peste 930 de orase din 800 de tari participa la campanie, angajandu-se ca vor stinge luminile timp de o ora, pe 28 martie. Astfel, Turnul Eiffel, hotelul Burj Al Arab si Taipei 101, cea mai inalta cladire din lume, sunt doar cateva dintre constructiile emblematice care vor ramane in intuneric timp de o ora, pe 28 martie.

WWF (World Wide Fund for Nature) Programul Dunare-Carpati Romania a lansat la Bucuresti campania nationala Ora Pamantului-Earth Hour.

Anul acesta, Romania se alatura pentru prima data oficial campaniei globale. Pana in prezent, s-au inscris sa participe la acest eveniment orasele Bucuresti, Timisoara , Iasi , Brasov , Botosani, Cluj-Napoca si Tulcea.

In Bucuresti vor fi stinse luminile de la Palatul Parlamentului, Opera Romana, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta si Cercul Militar. De asemenea, in seara zilei de 28 martie, WWF va organiza un eveniment de strada in Piata Constitutiei, impreuna cu Astroclubul Bucuresti.
Stingerea becurilor reprezinta un moment de reflectie; un gest atat de mic ne poate micsora foarte mult impactul asupra naturii.  

Miscarea Earth Hour a inceput in orasul Sydney, din Australia, pe 31 martie 2007, cand 2,2 milioane de persoane si 2.100 de companii au stins luminile timp de o ora. In 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenand 50 de milioane de oameni din 35 de tari.

Earth Hour 2009 este un apel global la actiune, care se adreseaza fiecarui cetatean, fiecarei companii si fiecarei comunitati, un apel la responsabilizare, initiativa si solidaritate pentru a construi un viitor sustenabil al planetei.

 

 

http://www.orapamantului.ro/

http://www.earthhour.org/home/ro:ro

http://en.wikipedia.org/wiki/Earth_Hour

Ora Pamantului
Formular asistenta